Curse Litoral 2015

Reclama Stanga


Magic Safe Security

universitatea constantin brancoveanu

cornul vanatorului

komax


seo
 

designed by pvp.ro
original by SiteGround web hosting
Armonia prin Feng Shui , acum si la Pitesti  E-mail
Armonia prin Feng Shui , acum si la PitestiNr. 201 (05 - 11 mai 2008)
Am avut parte de o bunicuta care era extrem de curata si ordonata, organiyata. Mai taryiu am realiyar ca ea citea atunci niste carti despre care eu nu stiam atunci foarte multe. Mereu imi spuneas in iatacul meu, aceste ceaiuri sa fie puse la loc exact asa cum le-am asezat eu. Avea o orbine foarte bine definita. Am invatat niste lucururi foarte importante fara sa stiu ca este vorba de feng shui. Cand am avut viata mea, familia mea am manifestat si eu o oarecare inclinatie si imi amintesc ca peste tot punea, perdelute pentru a masca aspecte care mie nu-mi dadeau bine. Din motive financiare am avut o cadere mare cu firma mea. Am plecat in strainatate, dupa ce am trecut si printr-un divort. Am fost in Finlanda din 1999 pana in 2001. Acolo am cunoscut pe cineva care studia ikebane. Atunci am vrut sa invat cat mai multe despre feng shui. Pentru ca am vazut ca lor le mergea foarte bine adoptand aceasta tehnica. Am reveni in Romania si am intrat pe un site unde am cerut sa fac niste cursuri mai aprofundate despre feng shui. Nu am stiut ca doamna pe site-ul careia am aplicat era de fapt maestra, Cristina Reit. Aceasta impreuna cu sotul ei, Dan Tiberiu Reit, au studiat cursurile celebrei Lilian Too.

Arta chinezeasca ancestrala, Feng Shui, ii cucereste pe tot mai multi pitesteni
Din ce in ce mai mult piata romaneasca a inceput sa fie mult mai receptiva la tehincile asiatice de arminizare a mediului in care oamenii traeisc. Fie ca este vorba despre locuinta, birou, sau chiar relatiile cu altii si propriul echilibru interior.Totul porneste de la felul in care oamenii reusesc sa-si atraga energiile pozitive ale universului si sa se fereasca de cele negative. Este bine stiut desa si dovedid stiintific ca oeice exista in cet univers poseda energie, iar energia circula, se afla in permanenta miscare. Este, deci, normal, camiscarea acestei energii sa afecteze si oamenii, echilibrul lor, starea de bine sau de rau, si, implicit prosperitatea si implinirea pe toate planurile. O modalitate de atragere a energiilor pozitive, de reechilibrare, si astfel de obtinere a succesului dorit este prin aplicarea principiilor Feng Shui. Aceasta filosofie, stiinta si arta, Feng Shui, a fost construta cu mai bine de 5000 de ani in urma pe continentul asiatic si s-a propagat pana in vremurile noastre. Numai ca acum, Fenh Shui a fost adoptata de multi oameni, indiferent de nationalitate, din toate colturile lumii. Fenoenul s-a propagat extraordinar de mult si acest lucru s-a inttmplat in momentul in care oamenii au inceput sa inteleaga cat de simplu este sa creezi armonie si astfel sa obtii prosperitate. Aceste principii au patruns din ce in ce mai mult si in Romania in ultimii ani, iar acum tot mai multi oameni vor sa apelege la un consultant Feng Shui in momentul in care vor sa-si ridice o casa, sa isi reamenajeze apartamentul sau sa isi creeze un mediu cat mai echilibrat la birou.

Ce este Feng Shui?
Pentru a putea afla mai multe informatii despre aceasta atra si filosofie in acelasi timp, era necer sa cerem parerea unui specialist. De curand, o pitesteanca a avut ideea de introducere pe piata argeseana a consultantei Feng Shui. Numele ei este Maria Predasi a deschis doua magazine cu remedii Feng Shui in Pitesti, unul Pe Bulevardul Nicolae Balecescu si celalalt pe Calea Bucuresti. Doamna Maria Preda, consultant Feng Shui, lucreaza acum cu oameni pentru a-i invata cum sa-si armonizeze mediul incare traiesc prin sustinerea unor cursuri de specialitate. Pitesteanca Maria Preda a descoperit Feng Shui in strainatate, cel putin notiunile care tineau direct de aceasta arta, pentru ca un contact puternic cu acest gen de echilibrare il avusese in copilarie, prin intermediul bunicii:„ Am avut parte de o bunicuta care era extrem de curata si ordonata, organizata. Mai tarziu am realizar ca ea citea atunci niste carti despre care eu nu stiam foarte multe, copil fiind. Mereu imi spunea bunica „ in iatacul meu, aceste ceaiuri sa fie puse la loc exact asa cum le-am asezat eu. Avea lucrurile puse intr-o ordine foarte bine definita. Am invatat niste lucururi foarte importante fara sa stiu ca este vorba de feng shui. Cand am avut viata mea, familia mea, am manifestat si eu o oarecare inclinatie spre modificarea lucrurilor care mie imi displaceau in propria locuinta, lucrurile care imi produceau disconfort si imi amintesc ca peste tot puneam perdelute pentru a masca aspecte care mie nu-mi dadeau bine.” in concluzie, Feng Shui este o arta si o filosofie, Feng Shui presupune aplicarea unor principii de ordine, a obiectelor, a mobilierului, a formelor, a propriului spirit, toate pentru echilibrarea energiei si pentru atragerea armoniei pe toate planurile. in traducre Feng Shui inseamna apa si vant, acestea fiind considerate a fi doua dintre elementele primordiale care influenteaza viata pe pamant.

Cel mai bun exemplu este cel personal”
Oamenii nu sunt insa intotdaua deschisi spre lucrurile pe care nu le cunosc si atunci, pentru a-i convinge si atrage spre aplicarea Feng Shui, trebuie sa le oferi exemple concrete. „Omul care imi cere consultanta este asigurat ca aplicarea acestor principii recomandatate de mine, aplicarea Feng Shui de fapt, chiar shimba vieti. Cel mai bun exemplu sunt eu, si consultatntul Feng Shui este cel care trebuie sa convinga prin sine, prin rezultatele pe care l insusi le-a obtinut,” declara Maria Preda. Povestea Mariei Preda este si ea una extrem de interesanta ,cu multe intamplari negative, cu foarte multe caderi, iar felul in care a reusi sa isi ordoneze viata „tine de Feng Shui si de vointa mea”, spune Maria. „Din motive financiare am avut o cadere mare cu firma mea. La vremea aceea detinea o firma en gros care nu a mers foarte bine o perioada si intrasem in impas. Am plecat in strainatate, mi-am lasat copii la fratele meu, pentru ca era absolut necesar sa gasesc o solute la problema financiara, mai ales ca am trecut si printr-un divort dificil. Am fost in Finlanda din 1999 pana in 2001, unde am facut chiar si curatenie in casele oamenilor. Mergand in diferite case, am inceput sa vad cat de bine le mergea lor, si totul se datora acestei cumva acestei arte. Acolo am cunoscut pe cineva care studia ikebana si care m-a invatat ctteva lucruri, notiuni despre Feng Shui. Atunci am vrut sa invat cat mai multe despre Feng Shui. Pentru ca am vazut ca lor le mergea foarte bine adoptand aceasta tehnica. Am revenit in Romania si am intrat pe un site unde am cerut sa fac niste cursuri mai aprofundate despre Feng Shui. Nu am stiut ca doamna pe site-ul careia am aplicat era de fapt maestra, Cristina Reit. Ea m-a facut sa inteleg ca orice vorba este ca o sageata, cuvantul devine fapt, si de aceea orice iti spui tie si ce le spui altora ajunge sa te influenteze si sa creeze consecinte. Cumva, cuvantul devine intra-devar fapt. Maestra mea, Cristina Reit impreuna cu sotul ei, Dan Tiberiu Reit, au studiat cursurile celebrei Lilian Too si ei au fost cei care m-au invatat ca armonizarea porneste din noi, din fiecare dintre noi.”

Sfaturi pe scurt
Daca unii pitesteni isi doresc in viasa lor o schimbare, atunci sfatul Mariei Preda este sa inceapa cu ei si mai apoi cu armonizarea mediului. „Daca ei nu cred in arta Feng Shui, eu le recomand sa se documenteze si sa fie siguri cand resping un fenomen. Daca ei chiar cred in Feng Shui si in schimbare, atunci sunt bine veniti la consultante, pentru reechilibrari energetice la case, la firme, pentru armonie in cuplu si multe altele.” Un alt lucru important care trebuie aplicat este legat de plasarea oglinzilor in locuinta. „in primul rand trebuie evitat ca doua oblinzi sa formeze un unghi dept, mai ales in dormitor, pentru ca acest lucru poate atrage pedeapsa, moartea, sangele. Oglinda cea mai potrivita este cea care te reflecta in intregime, nu cea in care te vezi numai pe jumatate, cu exceptia celei din baie. De asemenea ad dori sa transmit un sfat pentru doamne: selectarea hainelor din cand in cand, iar ce este mai vechi de doi ani, mai bine sa fie dat saracilor, indiferent de starea in care se afla. Trebuie sa se dea drumul unei energii proaspete sa vina. La fel trebuzie facut si cu mobilierul sau alte obiecte vechi. Aurul este un obiect care in general retine mult din karma celui are l-a detinut. Lucrurile vechi trebuie schimbate pentru ca ele pot aduce cu ele o energie negativa, indiferent de persoana de la care provin.” Exista foarte multe alte sfaturi care tin de aranjarea unui apartament sau a unei case. Spre exemplu, niciodata o baie nu trebuie sa stea aproape de o bucatarie, niciodata o usa nu trebuie sa fie fata in fata cu geamul sau cu o alta usa, iar daca aceste pozitionari nu pot fi evitate, atunci trebuie aduse remedii Feng Shui pentru reechilibrarea energiei. A nu se renunta la clopoteii de vant, pentru ca zgomotul lor este extrem de benfic. si utilizarea oglinzilor Ba Gua, care au puterea de a reflecta energia negativa, de a ne feri de ea, este recomandata si un exemplu bun ar fi urmatorul: „Daca in fata blocului exista un tomberon de gunoi, vizibil foarte clar de pe fereastra, acesta poate sa ne transmita o energie negativa, dar, prin plasarea unei asemenea oglinzi pe balcon se reflecta aceasta energie negativa. Sunt lucruri simple, care ne pot shimba viata.”

Remedii universale
Exista si cateva remedii universale, indiferent de zodie, care se aplica anului 2008 sau chiar perioadei 2008-2024, acestea potand fi gasite in magazinele Feng Shui din Pitesti, acolo unde exista si posibilitatea de a primi consultanta sau de stabili participarea la un curs de initiere in acest domeniu. Unul dintre remediile recomandate este cifra 8, care ar trebui sa fie purtata de toti in acest an, pentru ca s-a intrat sub perioada acestei cifre, care tine pana in 2024. Purtarea cifrei 8, fie sub forma de bijuterie de tefon, fie sub o alta forma, confera protectie si prostperitate si ascensiune in special pe plan profesional. Un alt remediu universal este imaginea sobolanul auriu cu Ru Yi(sceptrul puterii) si monede, pentru ca 2008 este anul sobolanului. Acest remediu atrage echilibrul, sanatatea, simbolizeaza autoritatea si influenta asupra celor din jur. Canii de paza sau Dragonii de paza sunt cei care protezeaja casa de toate energiile negative. Dragonul sub forma de canaf de protectie este ideal pentru un remediu pe plan profesional pentru ca indeparteaza concurenta neloiala si protejeaza de pierderile finaciare. Pentru toti cei interesati sa afle mai multe despre Feng Shui, sa primeasca sfatul unui consultant sau sa-si achizitoneze remedii, pot vizita magazinele din Calea Bucuresti si B-dul Nicolae Balcescu(tel/fax:0248/211281 sau 0728736069) sau pot accesa www.maryluuharmony.com, site-ul personal al pitestencei Marai Preda.
Loredana Dascalu


  Comentati primul acest articol

Powered by AkoComment © Arthur Konze, Tweaked Special Edition © Matej Koval
Toate drepturile rezervate

 

Cautare

Util

linie
hyunday
anvelope pitesti .ro
 

Căsuţa Redacţională

redactia